Pentabir SMASRA

Siapa yang online?

Sampaikan Pesan

Pengetua - 05:07

Mesyuarat kurikulum kedua akan diadakn pd hari isnin 14 april jam 3.15 ptg.semua guru diminta hadir.tk

Pengetua - 04:53

Majlis perasmian penutup program kem permata masih ada yang sayang akan diadakn pd 13 april ahad jam 12.00 th dan dirasmi oleh ketua sektor pend.islam.semua pentadbir diminta hadir.tk

Pengetua - 08:24

Jamuan makan di kanti pd 10 april dibiayai oleh bapa pelajar cemerlang spm.t.kasih pihak sekokah ucapkn

Pengetua - 05:54

Ladap 3 diadakn pada 12 april sabtu jam 8.30 pg di bilik gerakan.semua guru dan staf sokongan akp wajib hadir.tk

Pengetua - 05:47

Perhatian kpd semua pentadbir dan aks smasra.mohon sediakan skt dan serahkn sebelum cuti sekolah bulan mei 2014.tk

Nor Suzila Binti Sarmani - 16:07

assalammualaikum.. PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU, sila lengkapkan markah dalam borang yang disediakan bagi ting 1-3, bagi ting 4-5 sila daftar di saps.sila beri kerjasama.

GKMP SNS & MATH - 17:32

Perhatian kpd guru math & sains T2 serta pelajar T2, mockup test pada 15.3.2014 ditangguhkan ke satu tarikh yang akan diberitahu kelak.

Ruangan Sampaikan Pesan ini khusus untuk cikgu atau pelajar SMASRA yang telah mendaftar sahaja (Pastikan anda telah aktifkan pendaftaran anda).Sila log masuk untuk menggunakan ruangan ini.

Jumlah Pelawat

672074
Semalam
Minggu Lepas
Bulan Lepas
Keseluruhan
672074

Your IP: 54.226.168.96
Server Time: 2014-04-19 15:29:28

Facebook SMASRA

Hadis Pilihan

Andainya ini Solat Subuh Terakhir

"Sesiapa yang mengerjakan solat Isyak secara berjemaah, maka ia seperti bangun setengah malam (untuk solat malam) dan sesiapa yang solat Subuh secara berjemaah, maka ia seperti solat malam seluruhnya." (Riwayat Muslim)

Anti maksiat, Taubat & Doa dalam mendidik jiwa

"Sesungguhnya seorang hamba apabila melakukan satu kesalahan, akan wujud dalam hatinya satu titik hitam. Apabila dia menghilangkannya dengan beristighfar dan bertaubat, maka jernihlah hatinya." (Riwayat Tirmizi)

Kelebihan Menjamu Makanan & Memberi Salam

"Daripada Abdullah bin Amru R.D. seorang lelaki bertanya kepada Rasullah S.A.W, apakah perkara dalam Islam yang lebih banyak ganjarannya?Sabda Rasullah: Kamu memberi makan kepada orang miskin, tetamu & orang yang memerlukan dan memberi salam kepada siapa yang kamu kenal di kalangan orang Islam."

Kelebihan Sedekah

Drpd Abu Hurairah r.a, Nabi S.A.W bersabda:“Pd setiap waktu pagi & petang, dua malaikat akan turun kpd seorang hamba lalu salah satu drpd malaikat itu berkata: ‘Ya Allah! Berikanlah orang yg mengeluarkan nafkah (sedekah) suatu gantian.Kemudian berkata malaikat yg lain:‘Ya Allah! Berilah kepada orang yg menahan diri drpd mengeluarkan nafkah (sedekah) akan kebinasaan.”
(Hadis riwayat Bukhari & Muslim)

Sebaik-baik Manusia

"Sebaik-baik manusia ialah orang yang panjang usianya dan baik amalannya" (Riwayat Tirmizi)

Kemaskini Terakhir

• Last Modified: Saturday 12 April 2014, 21:44:23.